Translate

vineri, 3 februarie 2012

De la nastere sau de la vaccin ...?

                   Luca intinzand bratele catre "MAMA" paul zaharia


      Privesc  la pozele facute de-a lungul timpului, de cand Luca-Rhod avea cateva zile si pana acum, poze care imi amintesc de Luca cel de dinainte de a intra in autism, copilul meu cel normal care intindea mainile catre mine ca sa-l strang in brate, cu care ma jucam prin parc, care radea si se bucura de jucarii, care manca de toate. Una din preferatele mele este  poza de la prima lui zi onomastica, Sfantul Apostol  Luca, atunci cand avea numai 9 luni. A fost primul lui tort aniversar, un tortulet mic in care si-a bagat manutele dolofane si a inceput sa manance de s-a moscolit pana la urechi. Si poza de la primul Craciun cand se bucura de bradut, si ne jucam cu beteala. Cat ne-am amuzat!  Si dintr-o data a inceput sa se schimbe,  sa plece incet-incet de langa mine. Ceva s-a intamplat si nimeni nu stie sa spuna ce, doar presupuneri.  Nu sunt medic, nici psiholog, sunt doar o biata mama de copil autist si am o mare nedumerire. Luca-Rhod s-a nascut autist sau a capatat aceasta boala? Daca asculti parerile specialistilor, ele sunt impartite. Este adevarat ca nu exista un tipar al copilului autist si ca exista diferente mari intre toti acesti copii care au aceasta deficienta. Daca niciun om de stiinta nu a descoperit cauza acestei boli, daca  Luca a evoluat normal pana 12 – 18 luni, dupa care a inceput regresul, de ce o parte dintre specialisti sustin ca aceasta tulburare ar fi genetica? Daca aceasta ipoteza ar fi adevarata, nu ar fi trebuit ca Luca sa manifeste simptomele bolii chiar din primele lui luni de viata? Nu ar fi trebuit sa aiba o evolutie diferita si intarziata fata de un copil calificat ca avand un "comportament normal"?
 Pe mine, nimeni nu ma va convinge ca Luca s-a nascut autist si sunt  ferm convinsa ca ceva i-a provocat aceasta boala.  Sunt specialisti care sustin ca vaccinurile ar fi de vina.  Stau sa ma intreb de ce cei care produc aceste vaccinuri nu ies in fata  sa nege aceste acuzatii? Sa spuna tuturor ca asa ceva nu e posibil... Stau sa ma intreb ce s-ar intampla daca s-ar dovedi asa ceva? Dar asta nu se va intampla niciodata ca doar nu e vorba de oricine,  ci de  industria farmaceutica , ce conteaza niste amarati de autisti cand e vorba de o afacere asa profitabila?In fine...asupra acestui subiect o sa revin cat de curand.
Luca 
  Regret enorm ca nu am filmari cu el de cand era mic si normal. In schimb am foarte multe poze din acea perioada , am sa postez cateva sa vedeti cum era si cum a ajuns. Am o filmare facuta la inceputul terapiei in care e o secventa destul de semnificativa. Va trebui sa rog pe pe cineva care se pricepe sa decupeze aceasta secventa si o s-o vedeti. 
 Uitandu-ma la aceste poze imi dau seama, ca de 6 ani, am acelasi vis care doresc sa mi se implineasca: sa se intoarca Luca la mine!
Acum va las, ma duca sa dorm langa ingerasul meu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu